Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΤΟΠΟ





Φέτος, ο "Τεχνότοπος", ο πολυχώρος καλλιτεχνικών, δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά στο Χαλάνδρι ( www.technotopos.gr ), ετοιμάζει για τους μικρούς του φίλους ένα καινούργιο θεατρικό έργο με τίτλο "Ο Βρο, ο Χη και το Ταξίδι της Ζωής τους". Πρόκειται για μια παιδική θεατρική παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, γεμάτη χιούμορ, περιπέτειες και διάθεση για εξερεύνηση του κόσμου που μας περιβάλλει. Είναι το δεύτερο θεατρικό έργο σε παραγωγή του "Τεχνότοπου" από το 2010 που ο πολυχώρος άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στα παιδιά.
Το πρώτο έργο είχε τίτλο: "Το Παιχνίδι της Καρδιάς και του Μυαλού", ένα μιούζικαλ για παιδιά.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Φανή Γέμτου
Μουσική: Δημήτρης Παναρετάκης
Σκηνικά -Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Χορογραφίες: Δημήτρης Δανιηλίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Λουκάς Χατζής
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)
Διονύσης Ακτύπης (Μυαλούκος)
Λουκία Μιχαλά(Κάρδια)












Λίγα λόγια για το καινούργιο έργο:
 "Ο Βρο, ο Χη και το Ταξίδι της Ζωής τους"
 
 Ο Βρο και ο Χη, δυο δίδυμες σταγόνες, δέχονται στο σύννεφό τους ένα πακέτο από τη Μητέρα τους τη Φύση ως δώρο για τα γενέθλιά τους. Είναι η μέρα της ενηλικίωσης τους και όπως για κάθε σωστή σταγόνα η μέρα αυτή είναι η στιγμή που η κάθε νερένια ύπαρξη πληροφορείται για το σκοπό της ζωής της και καλείται να δράσει ανάλογα. Στην περίπτωση του Βρο και του Χη, όμως, το πακέτο τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. « Δε θα ήθελα εγώ, η Μητέρα σας, να σας επιβάλλω τον σκοπό για τον οποίο γεννηθήκατε. Ψάξτε μόνοι σας και βρείτε αυτό που σας εκφράζει και σας ικανοποιεί, προκειμένου να γίνετε κι οι δύο ολοκληρωμένες, ανεξάρτητες, ώριμες σταγόνες.»


Καθώς το σύννεφό τους ταξιδεύει πάνω από τη Γη, ο Βρο και ο Χη παρατηρούν με τα κιάλια τους  τη ζωή στον πλανήτη και ταξιδεύουν μέσα από τις εποχές, προσπαθώντας να κατανοήσουνε τον κόσμο που τους περιμένει από κάτω. Με όχημα τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό θα έρθουν σε επαφή με τις συνήθειες των ανθρώπων, θα γίνουν μαθητές σε δημοτικό σχολείο, θα ανακαλύψουν τον Άγιο Βασίλη και τους καλικάντζαρους, θα ντυθούν αποκριάτικα και θα χορέψουν, θα βάψουν πασχαλινά αβγά και πολλά άλλα. Τίποτα, όμως από τα παραπάνω, δεν τους ικανοποιεί και δεν τους κάνει να νιώθουν ολόκληροι. Μέχρι που το σώμα τους αρχίζει να βαραίνει. Όλα προμηνύουν την αρχή της βροχής. Ο κύκλος του νερού είναι ο κύκλος της ζωής που τους ανήκει. Καλό ταξίδι, Βρο και Χη! Καλό ταξίδι, Βροχή!

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Φανή Γέμτου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κακαβούλας, Κωσταντίνος Μουταφτσής

Χώροι παρουσίασης:

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-10. Διάρκεια: 70 λεπτά
  • Υπεύθυνος Προώθησης της Παράστασης σε Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Εκδηλώσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
          Δημήτρης Κακαβούλας, τηλέφωνο επικοινωνίας 6974375004
  • Για παιδικό θεατρικό πάρτι με την παράστασή μας στον πολυχώρο μας επικοινωνήστε με τον ΤΕΧΝΟΤΟΠΟ στο 210-6814336

ΑΠΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ. 

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου